Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
офіційний вебпортал

Під Аркою дружби народів проведуть етап Кубку світу зі скейтбордингу

Опубліковано 14 липня 2021 року о 16:16

У 2021 році команди dontTakeFake і Radioday проведуть у Києві відразу дві масштабні події в межах серії «Дабл Тріпл Fest». 13—15 серпня відбудеться перший «Дабл Тріпл SummerFest», що також стане одним з етапів Кубку світу зі скейтбордингу, а 17—19 грудня — вже третій «Дабл Тріпл SnowFest» для лижників і сноубордистів. 

Локацією обох контестів уже традиційно стане Арка дружби народів, де у серпні спеціально побудують спот для змагань зі скейтбордингу та ВМХ, а у грудні — сноупарк для лижників і сноубордистів.

Літня подія — це продовження зимового «Дабл Тріпл SnowFest». На ньому відбудуться міжнародні змагання з нових олімпійських видів спорту — скейтбордингу та BMX. Призовий фонд складе понад 10 000 євро.

Генеральний спонсор події — VISA. Крім того, «Дабл Тріпл Summer Fest» підтримує Київська міська державна адміністрація та Департамент молоді та спорту міста Києва.

Київський контест стане одним з етапів Кубку світу зі скейтбордингу (WCS). Свої заявки на участь уже подали райдери з Великої Британії, Аргентини, Південної Африки, Словаччини, Чехії та інших країн. 

Кубок світу зі скейтбордингу (WCS) заснували 1994 року. Він проходить у кілька етапів, за результатами яких формується спеціальний рейтинг райдерів. Так визначають найліпшого спортсмена року. Контести WCS відбуваються в більш ніж 15 країнах, серед яких США, Австрія, Швейцарія, Італія, Канада, Франція, Португалія, Іспанія та Бразилія, а тепер і Україна.

Для змагань у центрі Києва під Аркою дружби народів команди dontTakeFake та Radioday збудують два масштабні екшн-споти. Літній змагальний майданчик площею понад 2000 квадратних метрів буде оформлений у вигляді аеропорту, що перенесе спортсменів та глядачів в атмосферу подорожей. Він міститиме термінал прибуття, справжній літак, трапи, сигнальні вогні, багажне відділення, стійку реєстрації і бізнес-лаунж. 

«Київ відкритий для всього світу», — з таким меседжем Double Triple Summer Fest зустрічатиме спортсменів і гостей з усього світу. 

І літній, і зимовий «Дабл Тріпл Fest» тепер відбуватимуться три дні поспіль. Учасниками першого дня стануть виключно українські спортсмени. Для них це буде контест з окремим призовим фондом і водночас кваліфікація, проходження якої дасть змогу змагатися з міжнародними райдерами в наступні два дні.

Уперше контест серед професійних лижників і сноубордистів «Дабл Тріпл Snow Fest» відбувся 2019 року. Парк, який щороку будують для змагань, входить до числа найбільших міських сноупарків Європи. У грудні 2020-го за перемогу на «Дабл Тріпл Snow Fest» змагалися 80 райдерів з 18 країн, зокрема з Канади, США, Великої Британії, Швейцарії, Іспанії, Грузії, а трансляцію можна дивилися понад 75 000 глядачів по всьому світу.
Сайт проєкту
Facebook проєкту
Instagram проєкту


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux