Головна  →  Новини  →  26 жовтня 2022

«…І підіймайся!» - масштабний мистецький проєкт, присвячений 300-річчю з дня народження видатного українського філософа Григорія Сковороди


Відкриття відбудеться 27-го жовтня в Київській міській галереї мистецтв «Лавра». 

Проєкт об’єднає декілька окремих експозицій, творчість відомих сучасних українських митців і роботи молодих художників. Проєкт є певним дослідженням феномену мандрівного філософа, часів Українського бароко, який зумів побудувати всеосяжні, новаторські космічні філософські ідеї на основі ментальності свого народу. Разом з тим, за допомогою актуальних візій, ми намагаємося дослідити, що ж є українською ментальністю, як проявляється вона не тільки у філософії одного з найвідоміших філософів світу, а й в українському мистецтві, у творчості сучасних художників, у кожному з нас сьогодні.

Природа видима й невидима; макро і мікро космос – філософські основи барокової метафізичної поетичної збірки Григорія Сковороди «Сад божествених пісень». 

«Сад божествених пісень» - назва першої експозиції проєкту. Це візуалізація поезії та філософії Сковороди відомими українськими живописцями та скульпторами. Всесвіт, людина, душа, як триєдинство буття, як основа національного культурного коду, розкривається крізь знакові роботи метрів українського сучасного мистецтва – Анатолія Криволапа, Арсена Савадова, Віктора Сидоренка, Миколи Кривенка, Назара Білика, Олега Тістола, Олександра Клименка, Олександра Сухоліта, Петра Бевзи, Тіберія Сільваши.

Впевнені, що такі своєчасні слова нашого філософа надихнуть художників на нові твори і стануть поштовхом для відновлення творчості, для відновлення душі.

Тож підіймайся! Відновлюйся! Твори! 

Проект триватиме з 27.10.2022 р. по 27.11.2022 р.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

Телефон для звернення громадян

   (097)243-17-58

Електронна адреса

[email protected]

Розклад роботи:
Пн. - чт. з 8:00 до 17:00
Пт. з 8:00 до 15:45
Обідня перерва з 12:00 до 12:45